VHS Motorsport

Rallycross VM 2014

by on Apr.12, 2014, under Rallycross

Det hersker stor spenning foran starten på årets internasjonale rallycross sesong. For første gang vil det bli kåret en FIA verdensmester i rallycross! Og med fem av førerne fra Norge er det ikke helt umulig at en av dem kan klare å ta steget helt opp på toppen av pallen sammenlagt innen det hele er over med Rallycross mesterskapet i Argentina i november.

Tre av førerne, Knut Ove Børseth, Andreas Bakkerud og Mats Lysen, har alle vært europeiske mestere i ulike rallycross grener i de siste årene og konkurrerer i år i verdensmesterskapet. Blant disse ser det ut til at Andreas Bakkerud har klatret opp i favorittsjiktet med ny kontrakt, nytt team, ny bil og gode resultater å vise tilbake til i 2011 og 2012.

Selv om det er et stykke igjen til serien begynner er det rimelig å anta at bookmakerne på spillsider som Bet365 og lignende vil komme til å legge oddsen for Bakkerud relativt lavt. Han har jobbet ekstremt hardt for å ta steget opp i SuperCars klassen, og lykkes med det. I år kjører han som en del av laget LD Motorsports, oppkalt etter britiske Liam Doran som tok andreplassen i fjorårets europamesterskap og har bred erfaring etter fem sesonger i FIA europamesterskapet, i tillegg til bakgrunn fra Global Rallycross Championship i USA.

Børseth, en tidligere landslagsspiller i håndball, kjører for et svensk lag, Hedstrøms Motorsport i år, etter en pause fra aktiv motorsport for å starte sin veldedige organisasjon «Kjør for Livet».

Mats Lysen kjører i år sin fjerde sesong i SuperCars klassen, etter å ha tatt seieren i Super1600s klassen i 2009 som den yngste noen gang. Han regnes som et stort talent men har et relativt lavt budsjett og det er noe usikkert hvordan det kommer til å påvirke hans muligheter på verdensmesterskap-banene i 2014.

Også Petter Solberg er tilbake på rallycross-banen i år, sammen med sinnorske lagkamerat Alexander Hvaal. Solberg har sterk tro på årets sesong, både for seg selv og lagkameraten, og det blir gøy å se hva som kommer ut av denne sesongen av internasjonalt rallycross, i år større enn noensinne!