VHS Motorsport

Rallycross konkurrenser i Norge

by on Apr.15, 2014, under Rallycross

Norge har vært vert for europamesterskapet i rallycross i flere år men i år kommer det til å bli ekstra spesielt i og med at 2014 markerer det aller første verdensmesterskapet i rallycross! Dermed blir den norske runden av mesterskapet, som holdes på Lånkebanen på Hell, enda større og viktigere enn i tidligere år, noe som markeres med et større arrangement og økt fokus på underholdning og andre tilhørende arrangementer. Arrangementet spiller internasjonalt på sitt noe uvanlige navn, i hvert fall sett med engelske øyne.

Norgesmesterskapet i rallycross holdes på ulike baner rundt om i landet. Det kjøres fem runder, både i nasjonal og supernasjonal klassene. I fjor var den avgjørende runden holdt på NMK Grenlands bane i Skien, som er en ny og flott bane med gode fasiliteter både for utøvere og publikum.

Etter at NM var avgjort var det et sesong-avslutningsløp på Lyngåsbanen i Lier utenfor Drammen som markerte noe spesielt i og med at nettopp denne banen har en lang og begivenhetsrik historie i norsk motorsport og ble besluttet nedlagt mot slutten av fjorårets rallycross sesong. I de siste årene har konkurransene på Lyngåsbanen kun vært mindre og lokale arrangementer som står i kontrast til den viktige rollen banen spilte gjennom 70-tallet til 90-tallet med EM-runder i rallycross og viktige nasjonale race.

En annen viktig og populær bane i Norge er Momarken bilbane hvor det i tillegg til et bilcross stevne i mai kommer til å arrangeres den andre runden i NEZ (North European Zone) Rallycross i slutten av juni.