VHS Motorsport http://vhs-motorsport.com Tue, 01 Feb 2022 14:08:00 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Formel 1 og minner for livet ved Autódromo Hermanos Rodríguez http://vhs-motorsport.com/formel-1-og-minner-for-livet-ved-autodromo-hermanos-rodriguez/ Tue, 25 Jan 2022 12:56:00 +0000 http://vhs-motorsport.com/?p=47 Formel 1 er verdens mest prestisjetunge motorsport. Verdens beste sjåfører konkurrerer med de raskeste og mest avanserte bilene på de mest legendariske banene omkring hele verden. 2022 sesongen ligger an til å bygge på spenningen fra 2021 og bli enda mer spennende.

2022-sesongen

2021-2022 sesongen er kanskje den mest spennende sesongen på lange tider. Duellen mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen var et fyrverkeri av god kjøring, engasjerende dueller og konkurranse mellom to store profiler. Hvis 2022-2023-sesongen blir halvparten så spennende, kaotisk og energisk, så vil alle motorsportfanatikere virkelig få noe å glede seg til. Formel 1 er virkelig mer relevant og spennende enn noensinne. Det blir spennende å følge kometen Max Verstappen og se om han kan bli like synonymt med Formel1 som Michael Schumacher og Lewis Hamilton har blitt.

Hermanos Rodríguez

Harmanos Rodríguez er kjent for å tilby en av de beste atmosfærene i hele Formel 1-sirkuset. Tett på begivenhetene byr banen på fantastiske opplevelser for alle tilskuere. Siden Hermanos Rodríguez ligger i Mexico City er det også uendelige muligheter for å oppleve mexicansk kultur. Nå har du mulighet til å oppleve både det fantastiske Formel 1-sirkuset og den unike og spennende byen Mexico City. Les mer på nettet hvordan du gjør det.

]]>
Opplev Formel 1 http://vhs-motorsport.com/opplev-formel-1/ Mon, 20 Sep 2021 09:08:31 +0000 http://vhs-motorsport.com/?p=45 Interessen for Formel 1 har skutt i været etter Netflix-suksessen Drive to Survive. Formel 1 sirkuset har etablert seg som et eksklusivt gode. Det er enorme summer involvert i sporten, både på sponsorsiden og når det gjelder lønninger. Og som de sier; Fart og spenning er best i virkeligheten.

F1 i Abu Dhabi

I November hvert år arrangeres løpet i Abu Dhabi. Løpet i de forente arabiske emirater er et av sirkusets mest kjente. Det storslåtte løpet lar deg kjenne varmen fra bilene og vibrasjonene gjennom publikum. Abu Dhabi Grand Prix er løpet som avslutter Grand Prix-sesongen og anses dermed som en høydare.

F1 kom for første gang til Abu Dhabi i 2007. Her ble det annonsert at fra og med 2009 skulle løpene i Abu Dhabi ta del i Grand Prix-serien. Reiser du hit for å oppleve den elektriske stemningen garanteres du å få en opplevelse for livet. Det unike med denne banen er at løpene kjøres i mot klokken. Dette gjør løpet til et av de mest spennende i sirkuset. Løpet kjøres på dagtid og kveld. Kom å kjenn hvor mektig stadion er når lyskasterene slår ned på banen. Opplev 55 heseblesende runder med en gjennomsnittshastighet på 190 km/t.

]]>
Rallycross konkurrenser i Norge http://vhs-motorsport.com/rallycross-konkurrenser-i-norge/ Tue, 15 Apr 2014 10:21:51 +0000 http://vhs-motorsport.com/?p=15 Norge har vært vert for europamesterskapet i rallycross i flere år men i år kommer det til å bli ekstra spesielt i og med at 2014 markerer det aller første verdensmesterskapet i rallycross! Dermed blir den norske runden av mesterskapet, som holdes på Lånkebanen på Hell, enda større og viktigere enn i tidligere år, noe som markeres med et større arrangement og økt fokus på underholdning og andre tilhørende arrangementer. Arrangementet spiller internasjonalt på sitt noe uvanlige navn, i hvert fall sett med engelske øyne.Norgesmesterskapet i rallycross holdes på ulike baner rundt om i landet. Det kjøres fem runder, både i nasjonal og supernasjonal klassene. I fjor var den avgjørende runden holdt på NMK Grenlands bane i Skien, som er en ny og flott bane med gode fasiliteter både for utøvere og publikum.Etter at NM var avgjort var det et sesong-avslutningsløp på Lyngåsbanen i Lier utenfor Drammen som markerte noe spesielt i og med at nettopp denne banen har en lang og begivenhetsrik historie i norsk motorsport og ble besluttet nedlagt mot slutten av fjorårets rallycross sesong. I de siste årene har konkurransene på Lyngåsbanen kun vært mindre og lokale arrangementer som står i kontrast til den viktige rollen banen spilte gjennom 70-tallet til 90-tallet med EM-runder i rallycross og viktige nasjonale race.En annen viktig og populær bane i Norge er Momarken bilbane hvor det i tillegg til et bilcross stevne i mai kommer til å arrangeres den andre runden i NEZ (North European Zone) Rallycross i slutten av juni.

]]>
Rallycross VM 2014 http://vhs-motorsport.com/rallycross-vm-2014/ Sat, 12 Apr 2014 10:21:17 +0000 http://vhs-motorsport.com/?p=13 Det hersker stor spenning foran starten på årets internasjonale rallycross sesong. For første gang vil det bli kåret en FIA verdensmester i rallycross! Og med fem av førerne fra Norge er det ikke helt umulig at en av dem kan klare å ta steget helt opp på toppen av pallen sammenlagt innen det hele er over med Rallycross mesterskapet i Argentina i november.Tre av førerne, Knut Ove Børseth, Andreas Bakkerud og Mats Lysen, har alle vært europeiske mestere i ulike rallycross grener i de siste årene og konkurrerer i år i verdensmesterskapet. Blant disse ser det ut til at Andreas Bakkerud har klatret opp i favorittsjiktet med ny kontrakt, nytt team, ny bil og gode resultater å vise tilbake til i 2011 og 2012.Selv om det er et stykke igjen til serien begynner er det rimelig å anta at bookmakerne på spillsider som Bet365 og lignende vil komme til å legge oddsen for Bakkerud relativt lavt. Han har jobbet ekstremt hardt for å ta steget opp i SuperCars klassen, og lykkes med det. I år kjører han som en del av laget LD Motorsports, oppkalt etter britiske Liam Doran som tok andreplassen i fjorårets europamesterskap og har bred erfaring etter fem sesonger i FIA europamesterskapet, i tillegg til bakgrunn fra Global Rallycross Championship i USA.Børseth, en tidligere landslagsspiller i håndball, kjører for et svensk lag, Hedstrøms Motorsport i år, etter en pause fra aktiv motorsport for å starte sin veldedige organisasjon «Kjør for Livet».Mats Lysen kjører i år sin fjerde sesong i SuperCars klassen, etter å ha tatt seieren i Super1600s klassen i 2009 som den yngste noen gang. Han regnes som et stort talent men har et relativt lavt budsjett og det er noe usikkert hvordan det kommer til å påvirke hans muligheter på verdensmesterskap-banene i 2014.Også Petter Solberg er tilbake på rallycross-banen i år, sammen med sinnorske lagkamerat Alexander Hvaal. Solberg har sterk tro på årets sesong, både for seg selv og lagkameraten, og det blir gøy å se hva som kommer ut av denne sesongen av internasjonalt rallycross, i år større enn noensinne!

]]>
Dyktige norske rallycrossførere http://vhs-motorsport.com/dyktige-norske-rallycrossforere/ Tue, 08 Apr 2014 10:18:56 +0000 http://vhs-motorsport.com/?p=11 Listen over dyktige norske rallycrossførere er lang! Går vi tilbake i historien, finner vi helt i begynnelsen av sportens utvikling Martin Schanche som den første norske europamesteren. Sammen med Schanche kjørte en annen nordmann, Per Engseth, inn til gode plasseringer, selv om Engseth aldri ble mester. Schanche, kjent som «Mister Rallycross» er en legende i norsk motorsport og ble europamester seks ganger mellom 1978 og 1995. Han har fortsatt rekorden for flest seiere i race som teller til Europamesterskapet.Med Schanche i det som ble 2. divisjon var det andre nordmenn som gjorde det bra i 1. divisjon, blant andre Egil Stenshagen, Bjørn Skogstad og Ludvig Hunsbedt. Stenshagen ble europamester to ganger og Skogstad vant mesterskapet i 1988, i tillegg til fire andreplasser og tre tredjeplasser i løpet av karrieren. Hunsbeth kom på tredjeplass allerede i 1983 og var ikke tilbake på pallen før ti år senere, da han ble europamester. Den bragden gjentok han i 1997.På begynnelsen av 2000-tallet kom en ny stjerne på banen, Sverre Isachsen, som ble norgesmester både i 1999 og 2000. Etter debuten i europamesterskapet to år senere gjorde han det rimelig bra frem til han endelig tok seieren i 2009 og de to følgende årene. Isachsen kjører nå i den amerikanske «Global Rallycross Championship» som sponses av Red Bull og er uavhengig av FIA. Mange av teamene i dette mesterskapet er også aktive eller har tidligere erfaring fra europeisk rallycross.I de senere årene har en ny garde yngre førere vist sterke prestasjoner internasjonalt. Andreas Bakkerud ble europamester i klassen Super1600s i 2011 og 2012 og konkurrerer i år i verdensmesterskapet. Mats Lysen som ble mester i samme klasse i 2009 skal også være med på leken. Knut Ove Børseth og Lars Øivind Enerberg er begge tidligere mestre i TouringCars klassen. I skrivende stund er fem av førerne i årets verdensmesterskap i rallycross fra Norge!

]]>
Rallycross i Norge http://vhs-motorsport.com/ Sat, 05 Apr 2014 10:17:41 +0000 http://vhs-motorsport.com/?page_id=9 Rallycross er en bilsportgren med stor oppslutning i Norge og hvor vi også har med mange dyktige førere internasjonalt. I år har den Internasjonale Bilorganisasjonen (FIA) for første gang etablert et verdensmesterskap i rallycross som går over tolv runder i like mange land fra mai til november.Rallycross ble funnet opp i England i 1967, av en fjernsynsprodusent for ITV som ønsket en publikumsvennlig motorsport å vise på TV. I løpet av kort tid ble det svært populært og etter noen få år fant rallycross veien til kontinentet, og så til Skandinavia.I 1976 ble rallycross offisielt innlemmet og regulert av FIA og det første europeiske mesterskapet ble holdt. Det har vært en sterk sport for både Norge, Sverige og Finland helt siden starten. Fra begynnelsen markerte Norge seg med sterke prestasjoner fra både Martin Schanche og Per Engseth.I de senere årene har reglene endret seg noe og rallycross EM kjøres nå i tre ulike divisjoner. Dette har vært med på å gi mer mangfold og førere fra flere land enn tidligere er nå med på å markere seg på pallen.Mye av underholdningsverdien ved rallycross kommer fra at det kjøres på bane med blandet underlag, hvor en viss del må bestå av fast dekke som for eksempel asfalt eller betong. Resten av banen skal bestå av grus eller gress eller sand. Det finnes flere rallycross baner i Norge og for å konkurrere må man være med i en lokal motorklubb og ta hastighetstrenings-kurs, både teori og praksis.Det kjøres i Norge tre ulike klasser, både rallycross nasjonal og rallycross supernasjonal, i tillegg til den internasjonale 1. divisjon. I klassen for rallycross nasjonal er det rimeligst å delta, og det er derfor her de fleste førerne som ønsker å «rykke opp» etter å kjørt bilcross først havner. Reglementet er ikke så veldig forskjellig fra klassen supernasjonal men blant annet er det i nasjonal ikke lov med turboladere. Typen dekk man kan bruke er også begrenset.I rallycross nasjonal er det to klasser, en for biler med motorer under 2400 ccm, og en for biler over 2400 ccm. I supernasjonal gruppen er det tre ulike klasser i tillegg til en for junior førere.I første divisjon konkurreres det på høyeste nivå, og her er bilene noen skikkelige kraftapparater. Det er som vanlig her det ligger mest prestisje.

]]>
Rallycross http://vhs-motorsport.com/rallycross/ Fri, 28 Mar 2014 09:59:24 +0000 http://vhs-motorsport.com/?p=6 Rallycross er bilrace der man kjører på en bane som består av både asfalt og grus. Denne sporten er særlig populær i nordiske land, og vi har produsert en rekke gode kjørere innen denne grenen av motorsport her oppe i nord. Den har også god folkelig basis og er en av de mest tilgjengelige motorsportene for amatører.

]]>